Російську мову позбавили статусу регіональної на Херсонщині

Російську мову позбавили статусу регіональної на Херсонщині

Укрінформ
Депутати Херсонської обласної ради на сесії у п’ятницю позбавили російську мову статусу регіональної на території Херсонщини, який вона мала в області з 2012 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сімдесят третє питання: "Про втрату чинності рішення ХVII сесії Херсонської обласної ради VI скликання від 17 серпня 2012 року №553 "Про першочергові заходи щодо виконання в Херсонській області Закону України "Про засади державної мовної політики". Питання пройшло профільну комісію і президію (обласної ради - ред.). Ставлю це питання на голосування за основу і в цілому, прошу підтримати. За - 45 (голосів - ред.), рішення прийнято, дякую", - сказав головуючий на сесії Владислав Мангер.

На момент голосування в сесійній залі були присутні 49 депутатів.

Читайте також: Громада Херсонщини отримала нові шкільні автобуси і реанімобілі

Згідно з ухваленим 17 серпня 2012 року рішенням "Про першочергові заходи щодо виконання в Херсонській області Закону України "Про засади державної мовної політики", Херсонська обласна рада вирішила, що "на території Херсонської області поряд з українською мовою, як державною, діє російська мова, як регіональна, та до неї застосовуються заходи, спрямовані на використання регіональних мов, що передбачені у Законі України "Про засади державної мовної політики".

Фото: khor.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-