У Сумах сподіваються, що під час Собору провокацій із боку УПЦ МП не буде

У Сумах сподіваються, що під час Собору провокацій із боку УПЦ МП не буде

Укрінформ
Влада Сум не очікує провокацій з боку противників автокефалії Православної церкви в Україні під час проведення Об'єднавчого собору, який відбудеться у Києві в суботу, 15 грудня.

Про це голова міської ради Сум Олександр Лисенко заявив кореспонденту Укрінформу.

"Ми не очікуємо у місті провокацій. Наскільки мені відомо, представники УПЦ (МП) не підтримують надання автокефалії Українській православній церкві і завтра на Об'єднавчому соборі в Києві їх не буде. Але, гадаю, вони з розумінням поставляться до рішень, які на ньому прийматимуться", - сказав Лисенко.

Читайте також: Князєв про Об'єднавчий собор: Скільки треба поліцейських, стільки і буде

Він зазначив, що відносини священства і вірян Київського і Московського патріархатів у місті завжди були складними, порозуміння між ними немає. Але при цьому противники автокефалії до ворожих вчинків не вдаються, поводяться скоріш відсторонено.

Як повідомлялося, у суботу, 15 грудня, у Софії Київській відбудеться Об'єднавчий собор з обрання предстоятеля автокефальної Православної церкви в Україні, який і отримає Томос для неї.

Водночас 13 листопада собор Української православної церкви Московського патріархату заявив, що не братиме участі у створенні єдиної Української помісної церкви. У Києві УПЦ МП організувала 14 грудня акцію, під час якої її прихильники вимагають від влади не втручатися у справи Церкви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-