На підрив непридатних боєприпасів арсеналу під Ічнею запитають згоду громадян

На підрив непридатних боєприпасів арсеналу під Ічнею запитають згоду громадян

Укрінформ
В Ічнянському районі Чернігівщини, який постраждав унаслідок пожежі на 6-му арсеналі Міноборони, готуються підірвати на місці непридатні до транспортування боєприпаси і починають роз’яснювальну роботу серед населення.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

"На технічній території 6-го арсеналу, що на Ічнянщині, підривні роботи зі знищення вибухонебезпечних предметів, які не підлягають транспортуванню та зберіганню, не розпочинатимуть без згоди громади. Представники Збройних Сил проведуть інформаційну роботу з місцевими мешканцями щодо запланованих робіт", - зазначається у повідомленні.

Шляхи практичного вирішення даного питання були обговорені в Чернігові робочою групою за участю голови ОДА Олександра Мисника та начальника Центрального ракетно-артилерійського управління ЗСУ полковника Анатолія Клочка. Керівник області підкреслив, що роботи на арсеналі повинні бути максимально безпечними для місцевого населення та фахівців.

Читайте також: Після вибухів під Ічнею піротехніки очистили 80 гектарів території

За інформацією з інших джерел, підрив непридатних до транспортування і зберігання боєприпасів мав початися 12 грудня, про що військові напередодні поінформували голову Ічнянської ОТГ.

Як повідомляло агентство, 9 жовтня на 6-му арсеналі Міноборони виникла масштабна пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із райцентру Ічня та 30 довколишніх сіл було евакуйовано понад 12,5 тис. людей. В результаті надзвичайної ситуації 4 житлові будинки були зруйновані повністю, 264 будинки, квартири та інші капітальні споруди - пошкоджені, з них 14 не підлягають відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-