Через

Через "мокру заметіль" в Україні можливі проблеми з транспортом і світлом

Укрінформ
Хуртовини, налипання мокрого снігу та вітер можуть зумовити порушення руху транспорту та перебої з енергопостачанням населених пунктів України.

Про це під час засідання Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ускладнення погодних умов в Україні заявив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, інформує кореспондент Укрінформу.

«Ускладнення погодних умов може зумовити часткове порушення руху транспорту на автодорогах північних і центральних областей, це другий рівень загрози. Через налипання мокрого снігу та посилення швидкості вітру до 15-20 м/с можливе часткове порушення енергопостачання в населених пунктах», — заявив Кульбіда.

Він поінформував, що вже сьогодні, 11 грудня, в другій половині дня центр циклону очікується в районі Криму. В південно-східних регіонах України розпочнуться опади у вигляді дощу, в центральній частині — невеликий сніг.

За словами директора Гідрометцентру, 12 грудня циклон переміститься в район Полтавської області, і зона опадів у вигляді інтенсивних снігопадів охопить значну частину північних, центральних і частково південних областей. Далі циклон переміститься на територію Житомирської області.

«Таким чином, протягом 12-13 грудня найбільш складні умови будуть пов’язані з випадінням сильного снігу, поривами вітру 15-20 м/с, налипанням мокрого снігу на дротах, деревах, дорогах», — попередив Кульбіда.

У східних та частині південних областей, за словами синоптика, опади переважатимуть у вигляді сильного дощу від 30 до 50 мм, очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

Ввечері 12 грудня та впродовж 13 грудня помірний сніг спостерігатиметься у більшості західних областей, крім Прикарпаття та Закарпаття.

Читайте також: Хуртовини, сніг та дощ: синоптики попереджають про погіршення погоди

Висота снігового покриву становитиме 18-20 см на територіях Київської, Черкаської, Кіровоградської областей. Дещо менше буде в Житомирській, Чернігівській, Вінницькій, Миколаївській областях, від 5 до 10 см буде в західних областях. Що стосується сходу та південного сходу, то тут дощ перейде в сніг, але снігу буде мало, зазначив він.

За словами Кульбіди, всі органи виконавчої влади поінформовані про штормове попередження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-