Новий порт на Херсонщині: про перші кроки перед будівництвом розповіли в ОДА

Новий порт на Херсонщині: про перші кроки перед будівництвом розповіли в ОДА

Укрінформ
Проект будівництва на Херсонщині на Дніпровському лимані нового глибоководного морського порту, який має стати сполучною ланкою "Шовкового шляху", хоч і повільно, але рухається вперед.

Про це заявив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Повірте, він (проект будівництва порту - ред.) рухається, хоч, на жаль, не так швидко. Ми з Олексієм Опанасовичем (генеральним директором ТОВ СП "Нібулон" Олексієм  Вадатурським - ред.) цим проектом вже займаємось більше року, ми були у різних кабінетах - від Президента до сільського голови села Олександрівка Білозерського району", - розповів Гордєєв.

За його словами, під майбутній морський порт наразі вже знайшли земельну ділянку на території села Олександрівка і нададуть її компанії "Нібулон", яка будуватиме тут наземну частину даного об'єкту.

"Зараз, паралельно, ми займаємось відведенням водної частини Дніпровського лиману для здійснення там днопоглиблюваних робіт", - зазначив голова ОДА.

Гордєєв також повідомив, що компанією "Нібулон" вже надано техніко-економічне обгрунтування проекту Олександрівського порту, із визначенням терміну будівництва цього об'єкту - не менше 5 років.

Як заявив голова ОДА, проект є дуже потужним. "Напевно, це найскладніший проект, який є у нас в регіоні після Каховської ГЕС (будівництва другої черги Каховської гідроелектростанції - ред.) за такими масштабами. І це той об'єкт, який потім буде працювати не тільки на Херсонський регіон, але й на всю державу", - наголосив Гордєєв.

Читайте також: Омелян повідомив про зміни у роботі портів на Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, Херсонщина хоче стати сполучною ланкою "Шовкового шляху" (сполученням Євросоюз-Україна-Грузія-Китай) та водного коридору між Гданськом (Польща) і Херсоном. У рамках цього проекту було запропоновано збудувати в регіоні у Дніпровському лимані новий глибоководний порт.

Згідно інформації, оприлюдненій генеральним директором ТОВ СП "Нібулон" Олексієм Вадатурським 30 листопада 2018 року у виступі на засіданні Ради регіонального розвитку Херсонської області, компанія "Нібулон" готова інвестувати понад 400 млн доларів США у будівництво на Херсонщині на Дніпровському лимані поблизу села Олександрівка Білозерського району нового глибоководного морського порту і, за умови отримання необхідних погоджувальних документів, готова розпочати це будівництво вже у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-