Голова Херсонської ОДА просить СБУ відкрити справу за скандальними заявами Берези

Голова Херсонської ОДА просить СБУ відкрити справу за скандальними заявами Берези

Укрінформ
Голова Херсонської ОДА звернувся до СБУ з вимогою порушити кримінальну справу через звинувачення депутата Борислава Берези.

Про це Андрій  Гордєєв заявив у п'ятницю на брифінгу в Херсонському державному університеті, де проходило засідання Ради регіонального розвитку Херсонської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буквально щойно, прочитавши про такі заяви, звернувся до Служби безпеки України порушити кримінальне провадження за фактом звинувачень (з боку Борислава Берези - ред.). Це ж народний депутат сказав, напевно, що людина свідома, фахова і так далі. За його заявою порушимо кримінальне провадження за статтею сепаратизм, за співпрацю з окупаційною владою і так далі. І нехай тут же, не виїжджаючи зараз до Києва, дає пояснення в межах кримінального провадження, з усіма попередженнями про наклеп, про відповідальність", - заявив Гордєєв.

За його словами, Береза повинен повідомити: хто, де, як і коли, на його думку чи за його інформацією, здійснював у регіоні ті чи інші заходи на шкоду безпеці України.

При цьому негативне ставлення до даної заяви народного депутата Берези висловили на брифінгу і ряд його колег - народні депутати від Херсонщини Олександр Співаковський та Сергій Хлань. Зокрема, як зазначив Хлань, "такі заяви, які зовсім не перевірені, в умовах воєнного стану можна розцінювати взагалі як підривну діяльність на теренах нашої області".

А відомий шведський бізнесмен Карл Стурен, який вже давно працює на Херсонщині та інвестує у розвиток її економіки, зазначив у виступі на засіданні Ради регіонального розвитку Херсонської області, що "Борислав Береза виклав дуже негативну статтю (у Facebook - ред.), яка дійсно ставить його особисті політичні амбіції набагато вище, ніж державну безпеку України".

Читайте також: Гордєєв заперечує, що є фігурантом "справи Гандзюк"

Як заявив у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook під час перебування у Херсоні Борислав Береза, ситуація в Херсонській області, на його думку, жахає. 

"Приїхали розбиратися в справі Каті Гандзюк і копнули глибше. Інформація, отримана нашою ТСК, жахає. Від контрабанди до cепарів, від наркотрафіку до глобальної корупції, від спайки влади з криміналом до вирубки лісу, від співпраці з окупаційною владою Криму до впливу регіоналів-утікачів на регіон. Те, що тут відбувається, - це не дно. Це гірше. Тут треба вводити надзвичайний стан...", - написав Береза.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 29 листопада у Херсоні розпочалося дводенне виїзне засідання Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-