Черкаський суд звільнив під заставу підозрюваних у вбивстві журналіста Сергієнка

Черкаський суд звільнив під заставу підозрюваних у вбивстві журналіста Сергієнка

Укрінформ
Національна спілка журналістів України обурена рішенням суду в Черкасах, який звільнив під заставу підозрюваних у жорстокому вбивстві журналіста Василя Сергієнка, і звертатиметься до Вищої ради правосуддя, Генпрокуратури та поліції з проханням відреагувати на ситуацію.

Про це заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко у Facebook.

"Національна спілка журналістів України обурена рішенням Соснівського районного суду міста Черкаси звільнити під заставу підозрюваних у жорстокому вбивстві журналіста Василя Сергієнка. Це неприпустимо!", - зазначив голова НСЖУ. 

Томіленко додав, що "верховенство права вимагає від держави правозастосовчої практики, як щодо захисту прав живих журналістів, так, і з особливою чутливістю та обережністю здійснення правосуддя, яке б не плюндрувало світлу пам'ять про наших колег, що загинули".

"Ми звертаємось до Ради Правосуддя України, до Генеральної прокуратури України та Національної поліції України щодо здійснення всіх належних заходів, спрямованих на неприпустимість уникнення від відповідальності вбивць журналіста і активіста Революції Гідності Василя Сергієнка", - заявив Томіленко.

Як повідомлялося, напередодні заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін написав на своїй сторінці у Facebook,  що "суддя Соснівського суду Черкас «привітав» всіх журналістів зі святом - змінив міру запобіжного заходу організатору вбивства громадського діяча та журналіста Василя Сергієнка обгрунтувано підозрюваному Вадиму Мельнику, якого ми розшукували практично два роки".

За рішенням суду, Мельнику, як організатору, призначена застава у 2 млн грн; підозрюваному виконавцю Горбенку - 800 тис. грн.

За словами Аброськіна, Мельник в ході слідчих дій замовника не назвав.

Читайте також: НСЖУ вимагає публічного звіту у справах про вбивства українських журналістів

Василь Сергієнко був жорстоко вбитий 4 квітня 2014 року. Йому було нанесено 17 колоторізаних ран тулубу, різані рани шиї.

Сергієнко, який мешкав у Корсуні-Шевченківському на Черкащині, був учасником Автомайдану й активістом партії "Свобода". 4 квітня 2014 року його викрали з дорму. Тіло виявили в лісі за 15 км від Корсуня-Шевченківського зі слідами тортур.

У справі про викрадення і вбивство Сергієнка, окрім Мельника й Горбенка, фігурують ще ряд підозрюваних, двоє з яких перебувають у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-