Водій маршрутки може сісти на 8 років через загибель пасажирки

Водій маршрутки може сісти на 8 років через загибель пасажирки

Укрінформ
Слідчий відділення поліції ГУ НП в Одеській області перекваліфікував кримінальну справу за фактом загибелі жінки, що випала 9 листопада з дверей переповненої маршрутки і напередодні померла в Одеській обласній клінічній лікарні, не виходячи з коми.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в відділі комунікацій Одеського главку Нацполіції.

"Кримінальну справу за фактом травмування 41-річної жительки Біляївського району, яка випала з дверей переповненої маршрутки і померла від травм, перекваліфіковано. Спочатку відомості за фактом травмування пасажирки були внесені в ЄРДР за ознаками ч. 1 ст. 286, однак з огляду на смерть жінки кримінальне провадження розслідується за ознаками ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, якщо це спричинило смерть потерпілого)", - зазначили в поліції.

Санкція даної статті передбачає покарання водія маршрутки у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Розслідування кримінальної справи за фактом загибелі жінки, що випала з дверей маршрутки "НАТІ-Одеса", здійснює Усатівське відділення поліції ГУ НП в Одеській області.

Автобус знято з маршруту й поміщено на майданчик тимчасового тримання автотранспорту для подальшого проведення експертиз.

У липні в Одеській області була проведена операція «Перевізник»: працівники поліції перевірили протягом трьох діб 757 автобусів. З-поміж них 14 були несправні, в тому числі 6 машин переобладнали з порушеннями.

Читайте також: В Одесі померла жінка, яка випала з маршрутки

Як повідомлялося, в Одеській обласній клінічній лікарні померла 41-річна жителька Біляївського району, яка 9 листопада випала з дверей переповненої маршрутки на одному з поворотів маршруту "НАТІ - Одеса". Пасажирка, яка зазнала важкої черепно-мозкової травми, була  госпіталізована і впала у кому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-