Президент доручив дати Смілі тепло за кілька годин

Президент доручив дати Смілі тепло за кілька годин

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив за декілька годин розпочати опалювальний сезон у місті Сміла Черкаської області.

Про це він заявив на засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо запобігання виникнення надзвичайної ситуації у Смілі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Даю вам декілька годин, і мені як Президенту доповісти, що тепло запущено", - зазначив глава держави.

Порошенко нагадав, що теплопостачання у домівки громадян — це відповідальність місцевої влади. Він також зауважив, що внаслідок децентралізації 52% зведеного бюджету становлять саме місцеві бюджети.

"Крутити вентиль — це не є справа Президента, я цим не займався і займатися не буду. Але як глава держави я в жодному разі не дам порушувати права громадян", - заявив він.

Глава держави звернувся також до начальника місцевої поліції, зазначивши, що чекає від нього "ефективних дій" щодо місцевої влади, яка, за його словами, допустила надзвичайну ситуацію у Смілі.

Читайте також: Сміла без тепла: проти міськради порушили справу

"Негайно дайте людям газ і тепло, під мою відповідальність! Потім протягом доби оформити всі необхідні папери. Не вийде оформити папери, якщо буде перешкоджати цьому міська влада, - є Верховна Рада, яка може призначити дострокові вибори міського голови або міської ради і дати можливість громаді за допомогою держави і Президента захистити себе", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Сміла Черкаської області з 12 листопада запроваджено надзвичайний стан через відсутність опалення. Це рішення ухвалила міськрада. Без тепла залишилися не тільки житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи міста з 80-тисячним населення. У школах Сміли через відсутність опалення тимчасово призупинене навчання. Жителі міста перекривали дороги, вимагаючи розпочати опалювальний сезон.

У поліції поінформували, що за фактом неподання тепла в місті Сміла відкрито кримінальне провадження за ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-