У сільраді на Дніпропетровщині роздають бонуси від експерименту з криптовалютою

У сільраді на Дніпропетровщині роздають бонуси від експерименту з криптовалютою

Укрінформ
Криптовалютний експеримент у Єлизаветівській сільраді на Дніпропетровщині дав перший результат: сільський голова видає членам тергромади, що мають право голосу, по 100 гривень бонусів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив сам сільський  голова.

«У приміщені Єлизаветівської сільської ради всім членам тергромади, які проживали, мали право голосу та були прописані в с. Єлизаветівка станом на 1 січня 2015, буде видано по 100 грн на одну людину. Як бачите, криптовалютному експерименту, започаткованому мною та нашою сільрадою, немає ще й року, але є гарна теденція та перший результат. За перший день свої бонуси отримали 160 членів тергромади», - пояснив Голосний.

Він додав, що надалі бонуси видаватимуться щопонеділка.

За його словами Голосного, це соціальні дивіденди, які були згенеровані в рамках криптовалютного експерименту без залучення бюджетних коштів. Голова сільради висловив припущення, що "прості люди, з посмішкою отримавши цей маленький бонус, придбають щось незаплановане до новорічного столу".

Читайте також: Біткойн впав на 10%, до мінімуму з червня

Як раніше повідомляв Укрінформ, у селі Єлизаветівка Дніпропетровської області громада на чолі з креативним сільським головою Максимом Голосним, пішла на унікальний для України експеримент - інвестувати позабюджетні кошти громади в криптовалюту. Сільському голові сесія сільради дозволила одноосібно здійснювати операції з криптовалютою в інтересах територіальної громади без залучення бюджетних коштів.

Єлизаветівці інвестуватимуть в Cardano, Ripple, ІОТА і Bitcoin. Експеримент буде діяти до 2023 року. Право на участь в ньому отримали всі, хто прописаний в Єлизаветівці і голосував на виборах в 2015 році. Не отримають прибуток від криптовалюти лише «соціальні паразити».

Максима Голосного називають автором бігборду «Баба і кіт» зі слоганом «Взнала, що онук голосував за «Регіони» - переписала хату на кота», який був розміщений в Кам’янському (колишній Дніпродзержинськ) під час виборчої кампанії до парламенту в 2012 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-