У Черкасах на страйк маршрутників відповіли флешмобом #підвезу

У Черкасах на страйк маршрутників відповіли флешмобом #підвезу

Фото
Укрінформ
У відповідь на страйк приватних перевізників, які від неділі не випускають автобуси на маршрути, вимагаючи підняти вартість проїзду до 5 грн, жителі Черкас стали організовано підвозити один одного. 

До акції взаємодопомоги підключилися і рятувальники, повідомляє прес-служба Управління ДСНС України в Черкаській області.

"Четверту добу Черкаси живуть в умовах надзвичайної транспортної ситуації. Поки місцева влада та представник перевізників ведуть перемовини щодо вартості проїзду, місто та громадське суспільство потроху самоорганізується", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що містяни створили дві групи у Facebook, тематичний чат у Viber. Багато хто з автовласників почав масово долучатися до флешмобу #підвезу, організованого у соцмережах. Водії, зупиняючись на зупинках, пропонують черкащанам місце у своїх автівках.

"В свою чергу, не залишилися осторонь проблем громадян і черкаські рятувальники. Вже другий день, зранку та ввечері, рухаючись за кільцевим маршрутом вул. Путейка – Сумгаїтська – Одеська – Грушевського - бульв. Шевченка (БК «Дружба Народів»), автобус Управління ДСНС допомагає містянам, у першу чергу жінкам із дітьми, дістатися центральної частини міста та спального району Черкас", - повідомили в ДСНС.

Тим часом міська влада збільшила кількість тролейбусів на маршрутах, запровадивши додаткові вечірні рейси.

Напередодні, у вівторок, виконком міської ради Черкас відмовив перевізникам у підвищенні цін на проїзд.

Читайте також: Водії маршруток у Тернополі погодилися вийти на роботу

"Підвищення можливе в тому випадку, коли жителям Черкас будуть надавати якісну послугу. Тому не треба шантажувати міську владу страйком", - написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Анатолій Бондаренко.

Фото: http://ck.dsns.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-