У Житомирі запрацював Пластовий молодіжний центр

У Житомирі запрацював Пластовий молодіжний центр

Укрінформ
У Житомирі розпочав працювати Пластовий молодіжний центр, який займатиметься вишкільною діяльністю на основі скаутської методики, котрій уже понад 100 років та об’єднає представників різних молодіжних рухів міста.

Про це йшлося під час прес-конференції у Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мета центру – це пластово-вишкільна діяльність на основі нашої виховної методики, яка працює понад 100 років, і стратегії національно-патріотичного виховання, підписаної Президентом України. Зараз набираємо гуртки і маю надію, що сформуються курені. Вони братимуть активну участь у житті міста. Пластовий молодіжний центр має об’єднати всі молодіжні рухи. Молодь повинна залишатися в Житомирі і знаходити собі тут роботу, тому від емоційного бажання чимось займатися хочемо зорієнтувати людину в практичне русло, щоб вона стала прикладом для інших», - розповів директор Пластового молодіжного центру Максим Швець.

За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, створення такого центру важливе для національно-патріотичного виховання в умовах воєнних дій, що тривають на Донбасі. Він додав, що Пластовий молодіжний центр зможе охопити своєю діяльністю до півтисячі дітей.

До кінця цього року центр працюватиме за благодійні внески та спонсорську допомогу, а наступного року на зарплату трьох його працівників планують спрямувати 420 тис грн з міського бюджету.

Читайте також: Порошенко відкрив пластовий вишкільний центр на Київщині

Нині установа співпрацює із школами, але, як зауважують пластуни, передовсім інтерес до її діяльності мають проявити батьки, які хочуть виховати своїх дітей свідомими громадянами. Тож до центру запрошують волонтерів, які готові приділити час вихованню молодого покоління.

Навесні петиція про необхідність створення Пластового молодіжного центру за 4 дні набрала необхідну кількість голосів, а саму комунальну установу створили на сесії міської ради 12 квітня цього року. 1 листопада міський голова призначив директором центру бійця-добровольця із Прикарпаття Максима Швеця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-