Третій спалах кору виявили у релігійній громаді на Житомирщині

Третій спалах кору виявили у релігійній громаді на Житомирщині

Укрінформ
На Житомирщині з початку року зафіксували третій спалах кору серед віруючих різних релігійних общин. Цього разу на кір захворіло четверо осіб у Ємільчинському районі, які не були вакциновані через їх релігійні переконання.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомила завідуюча відділом епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань Житомирського обласного лабораторного центру Тетяна Лутай.

«За минулий тиждень зафіксовано спалах інфекції серед жителів Ємільчинського району, які не щеплювались через категоричну відмову за релігійними переконаннями. Там на кір захворіло 4 осіб, серед яких троє дітей до 18 років та доросла людина. Цього року це вже третій випадок спалаху хвороби серед представників релігійних організацій, де в основному хворіють діти через відмову батьків їх вакцинувати. Аналогічні ситуації траплялися в Баранівському та Бердичівському районах», — зауважила Лутай.

Читайте також: Кількість хворих на кір в Україні цього року може стати рекордною - МОЗ

За її словами, кір серед таких людей розповсюджується через те, що вони, проживаючи навіть на різних вулицях одного населеного пункту, беруть спільну участь у релігійних обрядах.

Загалом за минулий тиждень в області зареєстровано 10 випадків кору. Перші хворі зафіксовані в Овруцькому та Хорошівському районах. Територіями, які поки що вільні від кору, залишаються Народницький, Пулинський та Лугинський райони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-