У Харкові до радіодиктанту долучилися вихованці гімназії для незрячих

У Харкові до радіодиктанту долучилися вихованці гімназії для незрячих

Фото
Укрінформ
Триста людей брали участь у написанні радіодиктанту національної єдності у великій хімічній аудиторії Харківського національного університету імені Каразіна, включаючи групу вихованців Харківської обласної гімназії-інтернату для незрячих дітей імені Короленка.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла начальник прес-служби університету Лілія Змій.

"Диктант, як оголосили заздалегідь його організатори з "UA: Українське радіо", розпочався об 11:30. Пряму трансляцію також вели "UA: Харків" на частоті 67,13 МГц УКХ-діапазону, "UA: Перший" та "UA: Культура". До початку диктанту в аудиторії на 10 поверсі, що розрахована на триста осіб, не було вільних місць. Прийшли люди різного віку і професій, було багато молоді, включаючи групу старшокласників з гімназії-інтернату імені Короленка, вони прийшли зі своїми зошитами і писали шрифтом Брайля. Для інших учасників волонтери поклали кулькові ручки, олівці, папір для письма. Диктував доцент Київського національного університету імені Шевченка, автор підручників з української мови Олександр Авраменко. Диктант налічував 162 слова, об'єднаних спільною темою любові до України, тривав 20 хвилин, завчасно ніхто з диктанту не втік", - зазначила Змій.

У Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна написали диктант / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

За її словами, учасникам залишається відправити диктант до Києва на "UA: Українське радіо", а "переможців назвуть пізніше і навіть нагородять".

Читайте також: У Ризі долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту

Як сказав кореспонденту Укрінформу учасник заходу Борис Олександрович (він представився як інженер, йому 72 роки) про диктант він знав заздалегідь, готувався: заглянув у підручники, читав українські газети і журнали: "Прийшов сюди з онуком Микитою, той поставився до диктанту з інтересом, писав захоплено, нікуди не підглядав, хоча це не заборонялося. Я теж намагався чесно перевірити знання української мови - і залишився задоволений".

Ідею радіодиктанту підтримали і в інших навчальних закладах, на підприємствах і в організаціях Харкова. На ринку "Барабашово", наприклад, за диктант сіли понад півсотні керівників і фахівців цього найбільшого в Україні торговельного центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-