В Ужгороді відкрили меморіал загиблим на Сході воїнам

В Ужгороді відкрили меморіал загиблим на Сході воїнам

Укрінформ
В Ужгороді у четвер, 1 листопада, на Пагорбі Слави освятили Меморіал загиблим на Сході воїнам.

Про це повідомляють у прес-службі Закарпатської ОДА.

“У четвер, 1 листопада, в Ужгороді на Пагорбі Слави відбулося освячення Меморіалу загиблим воїнам АТО. Цей меморіал стане свідченням того, що закарпатці завжди будуть пам’ятати тих, хто віддав своє життя, захищаючи Україну від російської агресії. Він завжди буде нагадувати, що наша незалежність вистояла завдяки тим, хто був, є і буде на передовій оборони нашої держави – на сході України”, – повідомляють у прес-службі ОДА.

В Ужгороді освятили Меморіальний комплекс загиблим воїнам АТО / Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

Як сказав на відкритті учасник міжнародних миротворчих операцій та бойових дій на сході України, заступник військового комісара Закарпатського обласного військового комісаріату полковник Петро Марко, “український воїн зараз виконує надзвичайно важливу місію – протистоїть російській агресії не лише щодо нашої держави, але й усього цивілізованого світу”.

Як інформують у прес-службі, автором меморіалу став закарпатський скульптор Василь Олашин. З його слів, пірамідальна основа меморіалу символізує карпатські ялинки. Навколо композиції вмонтовані шість рельєфів, які розкривають теми народження, шкільного періоду, студентства, проводів в армію воїна, а центральний рельєф – це військові, волонтери та діти. В монументі багато символіки життя, хоч він і присвячений пам’яті загиблих воїнів, розповів Олашин.

Читайте також: Українські воїни, поранені в АТО, пробігли Марафон Морської піхоти у США

За офіційною інформацією, захищаючи країну від російської агресії на Донбасі, загинули 96 закарпатців, 12 із них етнічні угорці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-