Підозрюваного у замаху на Гандзюк етапували до слідчого ізолятора СБУ

Підозрюваного у замаху на Гандзюк етапували до слідчого ізолятора СБУ

Укрінформ
Сергія Торбіна, який підозрюється у замаху на виконувача обов'язків керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерину Гандзюк, етапували з Херсонського слідчого ізолятора до слідчого ізолятора СБУ у місті Києві.

Про це поінформував журналістів у понеділок у Херсоні біля слідчого ізолятора адвокат Сергія Торбіна Юрій Хазов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора мені подзвонили і сказали, що мого підзахисного Торбіна Сергія Володимировича терміново було етаповано до міста Києва. При цьому, як захисника мені не повідомили про те, що будуть вчинятися якісь процесуальні дії. Сьогодні я, пішовши до слідчого ізолятора (Херсонського - ред.), піднявся до начальника відповідної установи і мені було повідомлено, що існує постанова заступника прокурора Херсонської області Сергія Циганка про термінове етапування Торбіна Сергія Володимировича до слідчого ізолятора СБУ в місті Києві - з 22 жовтня по 9 листопада 2018 року для проведення якихось слідчих процесуальних дій», - розповів Хазов.

Разом з тим він заявив, що Торбіна етапували до Києва по іншому кримінальному провадженню, порушеному Київською СБУ.

«Це не те провадження, де я беру участь як захисник. Це окреме провадження, яке ведеться також за фактом замаху на Гандзюк, але за іншою класифікацією», - повідомив адвокат.

Читайте також: Напад на Гандзюк: підозрюваного Торбіна перевезли до Києва

Хазов наголосив, що захист буде вживати всіх необхідних дій для повернення Торбіна до Херсона, зазначивши, що адвокатом будуть подані запити у відповідні структури з приводу законності цього етапування та щодо постанови заступника прокурора про етапування.

Як повідомляв Укрінформ, напад на Гандзюк стався 31 липня. Жінку невідомі облили сірчаною кислотою, в результаті чого вона зазнала хімічних опіків, зокрема, частково втратила зір.

Наразі в організації замаху на Гандзюк підозрюють п’ятьох осіб, усіх було затримано. Це Віктор Горбунов, Сергій Торбін, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Усі вони є учасниками АТО в складі Української добровольчої армії.

У вересні Херсонський апеляційний суд відпустив під домашній арешт двох фігурантів справи - Вишневського та Васяновича. Останній є інвалідом: під час бойових дій на Донбасі втратив ногу.

Також суд відпустив під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета Віктора Горбунова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-