Піротехніки очистили від боєприпасів 93% території Ічнянського району

Піротехніки очистили від боєприпасів 93% території Ічнянського району

Укрінформ
В Ічнянському районі Чернігівщини, який постраждав від пожежі на військовому арсеналі, піротехніки очистили від боєприпасів та їхніх решток 74365 гектарів забрудненої території, що становить 93% від загальної кількості.

Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

"Піротехнічними підрозділами забезпечено виконання робіт щодо очищення місцевості у зонах помірного (від 5 до 10 км), середнього (від 3 до 5 км) та високого (до 3 км) забруднення. Протягом доби розміновано 103 га території (з початку робіт - 74365 га), залишилось 5368 га", - йдеться у повідомленні.

За останню добу саперами була відпрацьована одна заявка і вилучено 1082 вибухонебезпечних предмети. Всього з початку робіт військові відпрацювали 297 заявок і вилучили майже 20 тисяч боєприпасів та їхніх решток.

Читайте також: Під Ічнею залишилося розмінувати менше половини ділянок

Як повідомлялося, у ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-