Під Ічнею вже вилучили понад 13 тисяч боєприпасів - ДСНС

Під Ічнею вже вилучили понад 13 тисяч боєприпасів - ДСНС

Укрінформ
Під Ічнею, що на Чернігівщині, перевірено та очищено від боєприпасів 37 із 80 ділянок розмінування, розташованих навколо арсеналу.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України. 

«Перевірено та очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 37 із 80 ділянок розмінування, 16-ти кілометрову зону забруднення зменшено до 10-ти кілометрової», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вилучено понад 13 тис. 262 вибухонебезпечних предмета (за добу - 2 тис. 261), відпрацьовано 290 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу - 1).

Проведено ремонт покрівель та скління вікон у 20 будинках, всього з початку робіт відновлено 142 будівлі.

У районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 419 осіб та 101 од. техніки, у тому числі від ДСНС - 228 осіб та 64 од. техніки.

Читайте також: Під Ічнею від боєприпасів очистили 37 ділянок

Координацію залучених сил і засобів, надання допомоги населенню здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС України.

Відповідно до затвердженого Прем'єр-міністром України Плану піротехнічними підрозділами ДСНС продовжується очищення прилеглої до арсеналу території.

Як повідомлялося, у ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядаються три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-