Десятки шахтарів на Луганщині продовжують підземний страйк

Десятки шахтарів на Луганщині продовжують підземний страйк

Відео
Укрінформ
У Луганській області 23 гірників шахти імені Капустіна ДП "Лисичанськвугілля" продовжують страйк під землею, вимагаючи погашення заборгованості з зарплати.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській та Донецькій областях Павло Лисянський.

"Станом на ранок - 23 страйкарі на сьогоднішній день. Стан здоров'я їх начебто задовільний, вони не скаржились. Правозахисники на місці зібрали для них харчі і передали шахтарям. Вчора я з ними провів близько півтори години, ми поспілкувались, я вислухав їхні вимоги, записав та доповів Уповноваженій", - заявив він.

Також офіс омбудсмена опублікував відеозвернення від шахтарів до Уповноваженого з проханням по допомогу.

В свою чергу Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова звернулась до Міненерговугілля та Держпраці щодо необхідності вжиття невідкладних дієвих заходів для виплати заборгованості з зарплати.

Як повідомляв Укрінформ, 33 гірники шахти імені Капустіна державного підприємства «Лисичанськвугілля» розпочали страйкувати під землею 19 жовтня.

За словами голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, шахтарі вимагають погашення заборгованості з виплат зарплат, що на сьогодні становить близько 170 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-