Посол CША відвідала пункт пропуску

Посол CША відвідала пункт пропуску "Станиця Луганська"

Укрінформ
Посол США в Україні Марі Йованович здійснила візит до Луганської області, під час якого відвідала КПВВ "Станиця Луганська" та зустрілася з керівництвом облдержадміністрації у Сєвєродонецьку.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації. 

"На зустрічі в облдержадміністрації було розглянуто низку проблем життєдіяльності Луганщини. Так, виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації, перший заступник голови Сергій Філь відзначив важливість того, що члени делегації відвідали КПВВ "Станиця Луганська" та побачили належний рівень комфорту, створений для громадян українською владою", - інформує прес-служба ЛОДА.

У свою чергу Йованович зауважила, що, звертаючись до людей на пункті пропуску з питанням "що саме я можу передати уряду у Вашингтоні?", у відповідь почула – бажання досягнення миру.

"Якби ми змогли допомогти саме у цьому, то мали б вирішення й інших нагальних проблем", – зауважила посол США.

Читайте також: Бойовики три години обстрілювали опорні пункти під Щастям - штаб ООС

Також заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зауважив, що однією з найактуальніших проблем для області є надійне електропостачання. Електропідстанцію у Кремінній, яка з’єднає Луганщину з Об'єднаною енергетичною системою України, побудують тільки наступного року.

Тож учасники зустрічі обговорили можливі шляхи вирішення ситуації, що склалася навколо Луганської ТЕС у місті Щастя, яка залишається єдиним потужним підприємством з вироблення електроенергії в області та має запас вугілля до початку листопада. Цю сировину антрацитової групи воно отримувало з території РФ, а зараз постачання вугілля припинено. З підконтрольної українській владі території його неможливо забезпечити у необхідному обсязі через відсутність залізничного сполучення з ТЕС, зазначили учасники зустрічі.

Цю проблему, за словами посла CША в Україні, вона має намір порушити у Києві.

Фото: loga.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-