На Буковині “бабине літо” побило новий рекорд

На Буковині “бабине літо” побило новий рекорд

Укрінформ
У Чернівецькій області 15 жовтня зафіксували найвищу температуру за всі роки метеоспостережень. Новий рекорд становить 20,6 градуса тепла.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Чернівецькому обласному гідрометеоцентрі.

«Як правило, у жовтні ми завжди маємо дуже теплих 10-14 днів. А 15 жовтня було навіть встановлено новий температурний рекорд. Температура повітря вдень піднялась до 20,6 градуса тепла. До цього часу рекорд цього дня був зафіксований у 1979 році. Температура повітря того дня була на пів градуса нижчою – 20,1», – сказала начальник Чернівецького обласного гідрометеоцентру Тетяна Негадайлова.

Читайте також: "Бабине літо" у Карпатах: неймовірні фото

За словами синоптика, уже наприкінці цього тижня стане відчутно холодніше. А з 22 жовтня у Чернівцях середня температура повітря не перевищуватиме +8 градусів тепла, і утримуватиметься на цій позначці найближчих кілька днів. Тож саме тоді варто чекати старту опалювального сезону, прогнозують у гідрометеоцентрі.

«Якщо зазвичай середньодобову температуру повітря на рівні +8 градусів ми фіксуємо 15 жовтня, то цього року прогнозуємо похолодання після 20 жовтня», – сказала Негадайлова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-