Кір не відступає - за тиждень понад 700 нових хворих

Кір не відступає - за тиждень понад 700 нових хворих

Укрінформ
В Україні за тиждень показники захворюваності на кір зросли на 28 %, переважно хворіють діти.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

“Упродовж 41-го тижня 2018 року на кір захворіли 707 людей – 189 дорослих і 518 дітей. Це суттєво більше, ніж попереднього тижня – майже на 28%.

Захворюваність на кір серед дітей залишається високою. Ризик захворіти збільшується, зокрема, через спільне перебування дітей школах та дитсадках ”, - наголосили у МОЗ.

Там поінформували, що з початку року на кір захворіли 33 165 людей – 13 184 дорослих і 19 981 дитина.

“Всього з початку року від ускладнень кору померло чотирнадцять людей: десятеро дітей і четверо дорослих. Станом на 10 жовтня 2018 року в Україні наявні 654 363 дози вакцин”, - зазначили у міністерстві.

У відомстві акцентували, що найчастіше хворіють на кір діти у віковій категорії 5-9 років (їх частка становить 41% серед усіх дітей).

Читайте також: Куріння серед молоді залишається великою проблемою - МОЗ

“Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, або ви не пам’ятаєте, коли і які щеплення ви робили дитині, зверніться до медичного закладу, щоб якнайшвидше отримати безоплатне щеплення. Тепер зробити безоплатне щеплення КПК та надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 років”, - рекомендують у МОЗ.

Кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору — тільки вакцинація. Діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Для вироблення колективного імунітету необхідно, щоб рівень вакцинації досягав 95-98%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-