Під Ічнею перевірили на вибухівку 39 населених пунктів

Під Ічнею перевірили на вибухівку 39 населених пунктів

Укрінформ
Під Ічнею на Чернігвщині триває очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до арсеналу 16-кілометрової зони. 

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

“Відповідно до затвердженого Прем’єр-міністром України Плану піротехнічними підрозділами ДСНС продовжується очищення 16-ти кілометрової зони прилеглої до арсеналу. Протягом доби завершено роботи в 24 населених пунктах (с. Пелюхівка, с. Веприк, с. Безбородьки, с. Шиловичи, с. Буримка, с. Гужівка, с. Городня, с. Нові Ольшани, с. Безводівка, с. Радьківка, с. Обичів, с. Киколи, с. Хаєнки, с. Сеськи, с. Тишківка, с. Гейці, с. Буди, с. Грабів, с. Заудайка, с. Лучківка, с. Августівка, с. Дружба, с. Воронівка, с. Дзюбівка)”, - йдеться у повідомленні.

Загалом із початку робіт перевірено та очищено від вибухонебезпечних предметів 39 населених пунктів.

Вилучено 1 тис. 758 вибухонебезпечних предметів (за добу – 285), відпрацьовано 242 повідомлення населення про виявлення боєприпасів (за добу – 12).

У районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 620 осіб та 136 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 271 особа та 82 од. техніки, 2 літаки АН-32П і вертоліт Мі-8.

Координацію залучених сил і засобів, надання допомоги населенню здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС.

Читайте також: Інтенсивність вибухів під Ічнею зменшилася у п’ять разів - Міноборони

Як повідомлялося, у ніч на 9 жовтня на території військового складу Міністерства оборони в Ічнянському районі Чернігівської області сталася пожежа. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб.

На подолання наслідків надзвичайної події уряд виділив 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-