В Ічнянському районі очистили від боєприпасів 15 населених пунктів

В Ічнянському районі очистили від боєприпасів 15 населених пунктів

Укрінформ
Минулої доби підрозділи ДСНС завершили очищення від боєприпасів 15 населених пунктів Ічнянського району Чернігівщини навколо військового арсеналу, де сталася пожежа.

Про це повідомляє ДСНС.

"Відповідно до затвердженого Прем'єр-міністром України Плану піротехнічними підрозділами ДСНС продовжується очищення 16-ти кілометрової зони прилеглої до арсеналу. Протягом доби проводилося очищення 15 населених пунктів розташованих навколо арсеналу, завершено роботи у 15 населених пунктах (м. Ічня, с. Монастирище, с. Ольшана, с. Коломійцево, с. Полова, с. Колісники, с. Лісові Сорочинці, с. Стрільники, с. Левки, с. Городня, с. Тарасівка, с. Гмирянка, с. Коршаки, с. Лучківка, с. Червоне), всього очищено від боєприпасів 10 тис. 609 дворогосподарств (за добу - 5 тис. 738), 51 км трас ліній електропередач (за добу - 5 км)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, всього вилучено 1 тис. 473 вибухонебезпечних предметів (за добу - 339), відпрацьовано 230 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу - 49).

Також 13 жовтня авіацією ДСНС здійснено 38 скидів води (148 тонн), всього з початку робіт 123 скиди води (702 тонни).

Пожежно-рятувальними підрозділами організовано заповнення водою пожежного водоймища на території арсеналу та безперебійну заправку водою пожежних танків Міноборони (250 тонн). Ліквідовано одну пожежу лісової підстилки поблизу с. Августівка на площі 0,8 га.

Організовано заправку пожежного водоймища за допомогою  пожежного потягу Укрзалізниці (злито 120 тонн).

З метою організації обігріву та гарячого харчування населення в с. Дружба встановлено пункт обігріву.

В районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 586 осіб та 137 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 273 осіб та 83 од. техніки, 2 літаки АН-32П і вертоліт Мі-8.

Читайте також: На арсеналі під Ічнею поновилися вибухи

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 9 жовтня на території військового складу Міністерства оборони в Ічнянському районі Чернігівської області сталася пожежа. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб.

Зону можливого ураження розподілено на сектори для очищення від вибухонебезпечних предметів. На місці працюють сапери, рятувальники та підрозділи Національної поліції, що запобігають випадкам мародерства.

На подолання наслідків надзвичайної події уряд виділив 100 млн грн.

За даними ДСНС на ранок 13 жовтня, завершено роботи з очищення від боєприпасів у 6 населених пунктах (Заудайка, Мала Дівиця, Обичів, Бурімка, Безбородьків, Шеловичі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-