Угорського орла на Мукачівському замку замінять на герб України - ЗМІ

Угорського орла на Мукачівському замку замінять на герб України - ЗМІ

Укрінформ
Мукачівський історичний музей, що розміщений в замку "Паланок", оголосив конкурс на розробку та виготовлення державного символу України – герба України

Відповідне оголошення розміщене 12 жовтня, на сторінці закладу в Фейсбук.

Як зазначається, герб планується розмістити на території замку "Паланок". З відповідними пропозиціями автори оголошення пропонують звертатися на електронну адресу музею.

Як повідомляє Закарпаття онлайн з посиланням на співрозмовника в Мукачівській міській раді, йдеться про намір влади Мукачева замінити державним символом України символ військової потуги Угорщини – орла-турула, який височіє над Мукачевом з 12 березня 2008 року.

Опосередковано, на думку видання, про це свідчить те, що інформацію про оголошення конкурсу доповнено світлиною постамента, на якому наразі встановлений орел.

Читайте також: Мукачівська фортеця: паланок-гейт і феномен економічного успіху

Формально ініціатором встановлення угорського політичного символа на одному з бастіонів замку "Паланок" є американський бізнесмен - виходець із Мукачева. На знак протесту проти встановлення турула над Мукачевом у 2008 році виступили українські організацій Закарпаття. Аби вирівняти ситуацію, біля постаменту з турулом тоді було встановлено багатометрову щоглу з великим прапором України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-