Жорстокі знущання в метро: харківський суд заарештував іще двох копів

Жорстокі знущання в метро: харківський суд заарештував іще двох копів

Укрінформ
Червонозаводський райсуд Харкова обрав запобіжні заходи двом поліцейським метрополітену, яких підозрюють у знущанні з людей.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у прес-службі прокуратури Харківської області.

"Червонозаводський райсуд Харкова ув‘язнив 30-річного старшого сержанта без права внесення застави. Другого підозрюваного - 35-річного старшого сержанта - суд взяв під варту з можливістю застави у розмірі 140 тис. грн. На друге рішення прокуратура готує апеляцію", - зазначили у прес-службі.

Обом поліцейським напередодні оголошено підозру у перевищенні службових повноважень, що супроводилося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України). Підозри обґрунтовані даними, встановленими під час вивчення відеоматеріалів під час досудового розслідування. Ці поліцейські фігурують щонайменше в одному епізоді із застосуванням насильства щодо затриманого, заявили у прокуратурі.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 26 вересня під час спецоперації за участю співробітників прокуратури Харківської області та Управління внутрішньої безпеки Нацполіції затримано чотирьох поліцейських однієї зі змін на станції метро "Південний вокзал". Їм оголосили підозру за ч. 2 ст. 365 і ч. 3 ст. 368 КК України (перевищення службових повноважень, яке супроводжувалося насильством, і отримання неправомірної вигоди) з максимальною санкцією до 10 років ув'язнення з позбавленням прав обіймати певні посади на термін до трьох років і з конфіскацією майна.

Читайте також: Харківського бізнесмена намагалися вбити, а не налякати — поліція

Встановлено, що поліцейські систематично, під надуманим приводом, зупиняли пасажирів і заводили до службової кімнати. Там, погрожуючи притягненням до відповідальності, застосовуючи заходи фізичного насильства і морального приниження, вони вимагали й отримували від людей гроші. Серед причетних до вимагання грошей - 43-річний майор, 34-річний лейтенант і двоє сержантів поліції віком 34 і 35 роки.

На вимогу прокуратури троє з них на сьогодні перебувають під вартою. Ще одному суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, що буде оскаржено прокуратурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-