Розтрата 220 мільйонів в Одеському медуніверситеті: Супрун прокоментувала ситуацію

Розтрата 220 мільйонів в Одеському медуніверситеті: Супрун прокоментувала ситуацію

Укрінформ
Перевірка в Одеському національному медичному університеті виявила, що велика частина закупівельного бюджету вузу була витрачена на придбання обладнання, на якому надавали платні послуги на кафедрі акушерства та гінекології №1 , якою керує екс-ректор Валерій Запорожан.

Про це повідомила в Facebook в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

“Перевірка показала, що більшу частину закупівельного бюджету університету було витрачено на обладнання для кафедри Запорожана (Акушерства та гінекології № 1), на якому надавалися приватні послуги.

Це — 220 мільйонів гривень з 334,6, які були передбачені на закупівлі для потреб університету. За них дійсно закупили обладнання, яке знаходилося в університеті, проте з його допомогою ніхто не навчався. Натомість його застосовували для надання платних медичних послуг у Гінекологічному відділенні Багатопрофільного медичного центру”, - написала вона.

За її словами,контракт з колишнім ректором було розірвано, коли він відмовився допускати перевірку Міністерство охорони здоров'я України в університет.

Читайте також: Екс-ректор Одеського медуніверситету розтратив 220 мільйонів - МОЗ

“Це лише один яскравий факт, який дозволяє зрозуміти опір змінам у медичній освіті... Ми не дозволимо зірвати навчальний процес у закладі і будемо надалі здійснювати заходи з метою притягнення до відповідальності усіх причетних до чисельних виявлених порушень,” - наголосила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-