Бійців одеської

Бійців одеської "Муніципальної варти" судитимуть за побиття журналістів

Укрінформ
Перед судом постануть два співробітники одеської комунальної установи з охорони громадського порядку "Муніципальна варта", які побили кийками журналістів і бризкали їм в обличчя сльозогінним газом.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

"Прокурори Одеської місцевої прокуратури направили до Приморського райсуду міста обвинувальні акти щодо двох співробітників комунальної установи "Муніципальна варта", яких звинувачують у навмисному заподіянні ушкоджень журналістам за ознаками ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України під час здійснення ними професійної діяльності", - зазначили в прокуратурі.

За даними слідства, у липні 2018 року два співробітники "Муніципальної варти" побили гумовими кийками на вул. Некрасова кореспондента газети "Громадський прибій" і редактора газети "Нерозкриті злочини" під час проведення журналістських розслідувань. Крім того, один із співробітників "Муніципальної варти" бризкав в обличчя редактору газети сльозогінним газом.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні провели слідчі Приморського відділу поліції Одеси.

Варто зазначити, що це не перше правопорушення з боку співробітників КУ "Муніципальна варта", який був утворений Одеською міськрадою 2015 року - спершу під назвою КП "Муніципальна варта". Як зазначалося при заснуванні, метою формування є охорона майна територіальної громади Одеси та профілактика правопорушень на території міста.

Читайте також: У центрі Одеси невідомі влаштували стрілянину і поранили перехожого

"Муніципальна варта" підпорядкована департаменту комунальної безпеки, створеному 27 серпня 2014 року. "Муніципальна варта" отримала охоронну ліцензію МВС України першого рівня (має право застосовувати спецзасоби). Станом на квітень 2017 року повідомлялося, що у штаті комунальної установи є близько 100 осіб, на утримання департаменту і "Муніципальної варти" з міськбюджету виділяються десятки мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-