Гройсман зібрав оперативний штаб через пожежу на артскладах

Гройсман зібрав оперативний штаб через пожежу на артскладах

Оновлено
Укрінформ
Поблизу місця вибухів на військовому складі на Чернігівщині працює штаб на чолі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, першим заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим та головою ДСНС України Миколою Чечоткіним.

Про це повідомляє ДСНС.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Глава уряду провів засідання оперативного штабу з приводу подій на складах боєприпасів в Ічні. Він доручив усім службам працювати у посиленому режимі, бути готовими оперативно допомагати людям.

Гройсман також дав доручення ДСНС та місцевій владі бути постійно на контакті з людьми, організувати місця для їх розміщення і бути готовими розпочати опалювальний сезон. 

Зазначається, що територія 6 арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія - 402 га. Приведено в готовність 7 пожежних потягів ПАТ "Укрзалізниця".

Читайте також: Міноборони: На військових складах під Ічнею лунає 2-3 вибухи на секунду

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03:40 до ДСНС надійшла інформація про пожежу та вибухи на території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба у Ічнянському районі Чернігівської області.

Гройсман прибув на Чернігівщину, де з ночі горить військовий склад / Фото: Мусієнко Владислав. Укрінформ

Організовано евакуацію населення з зони можливого ураження. До евакуації залучено автотранспорт. Евакуйовано близько 10 тис. осіб.

З 04:22 закрито повітряний простір в радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинено.

До місця надзвичайної ситуації направлено 21 піротехнічний розрахунок ДСНС України (39 од. тех та 107 чол. о/с). У прилеглих областях приведено у готовність 23 пожежні розрахунки (23 од. техніки та 109 чол. о/с). Сформовано зведений загін (27 од. техніки та 115 чол. о/с).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-