Масовим отруєнням у дитсадку на Хмельниччині зайнялася поліція

Масовим отруєнням у дитсадку на Хмельниччині зайнялася поліція

Укрінформ
На Хмельниччині слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей та дорослих в одному з дошкільних закладів міста Нетішин.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

«Провадження відкрите за ч 1. статті 325 Кримінального кодексу України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в поліції, діти віком від трьох до шести років з симптомами отруєння почали поступати до лікарень міста Нетішина ще з вечора 3 жовтня. Станом на 6 жовтня в медичних закладах Нетішина перебуває 22 вихованці дитсадка та троє дорослих – 33-річна няня, 45-річна вихователька та її 20-річний син.

Читайте також: На Житомирщині на хрестинах отруїлися восьмеро людей

Наразі слідчі призначили низку експертиз з метою встановлення причин отруєння.

В поліції також інформують, що санкція статті, за якою відкрито провадження, передбачає відповідальність у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Нетішин станом на 5 жовтня через спалах кишкової інфекції в дитсадку «Райдуга» госпіталізовано 20 дітей і вихователя. 5 жовтня лабораторно обстежено 68 осіб. Проведено лабораторне дослідження 84 проб, в т. ч. харчових продуктів – 20, змивів з об’єктів довкілля – 60, питної води – 4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-