У Харкові викрили копів, які погрозами вимагали гроші з пасажирів метро

У Харкові викрили копів, які погрозами вимагали гроші з пасажирів метро

Відео
Укрінформ
На одній із станцій харківського метро поліцейські безпідставно вимагали гроші з пасажирів, погрожуючи та застосовуючи фізичну силу.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"Працівникам поліції Харкова стало відомо про незаконні дії їхніх колег, які несли службу на одній зі станцій метро. Інформацію повідомили оперативникам Харківського управління ДВБ НПУ. Після проведеної перевірки було встановлено, що поліцейські однієї зі змін систематично, під надуманим приводом, зупиняють пасажирів і заводять до службової кімнати. Погрожуючи притягненням до відповідальності, застосовуючи заходи фізичного насилля та моральне приниження, вони вимагають та отримують від осіб гроші", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед причетних до здирництва - майор, лейтенант та двоє сержантів поліції.

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції прокуратурою Харківської області було розпочато кримінальне провадження за викритим фактом.

Читайте також: На Тернопільщині журналіста побили через суперечку у соцмережах

Спільників злочинної схеми затримали в порядку ст.208 КПК України. Наразі їм оголошено підозри за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.2 ст.365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) ККУ.

Суд обрав начальникові підрозділу та двом поліцейським запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, без права внесення застави, заступникові начальника – цілодобовий домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-