Осінній призов: в Ужгороді до військкомату не з’явилися 70% юнаків

Осінній призов: в Ужгороді до військкомату не з’явилися 70% юнаків

Укрінформ
Під час осіннього призову в Ужгороді до військкомату не прибули 68% молодих людей.

Про це йшлося на спільній нараді щодо виконання планового завдання з призову громадян на строкову військову службу, повідомляє прес-служба міськради.

“Під час осіннього призову-2018 підлягають оповіщенню у військовий комісаріат 1377 призовників, з яких близько 100 мають проходити строкову службу... Наразі одна з головних проблем – неявка призовників у військкомат, при 100-відсотковому оповіщенні призовників у військкомат не прибули 68% молодих людей”, - йдеться у повідомленні.

Військовий комісар Ужгородського ОМВК Сергій Зубач наголосив, що строковики не братимуть участі у бойових діях на Донбасі. Новобранці проходитимуть службу у лавах Збройних сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби та Держслужби спеціального транспорту. Причому 92% таких строковиків проходять службу у межах області.

За невиконання громадянами військового обов’язку передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність», – наголосив військовий комісар. За неявку за викликом до військового комісаріату передбачено накладення штрафу від 5 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо таке правопорушення скоєно повторно протягом року, то вдруге накладається штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів. Найсуворіше покарання за неодноразове ухилення від строкової служби – обмеження волі строком до 3 років, наголошують у військкоматі.

Читайте також: В Україні стартує осінній призов

Відстрочку призовник може отримати за сімейними обставинами (непрацездатні батьки, неповнолітні брати чи сестри, наявність дитини віком до 3-х років, більше двох дітей чи вагітної дружини), за станом здоров’я (до 1 року), для здобуття освіти чи продовження професійної діяльності (це стосується вчителів, медиків, якщо вони працюють із повним завантаженням у сільській місцевості, голів сільських рад і священнослужителів).

Як відомо, 1 жовтня в Україні стартувала осіння призовна кампанія, яка триватиме до 31 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-