Хлопчика, госпіталізованого через виснаження голодом, перевели до дитбудинку

Хлопчика, госпіталізованого через виснаження голодом, перевели до дитбудинку

Фото
Укрінформ
Трирічного хлопчика, який у серпні був госпіталізований з вагою понад 7 кілограмів, перевели до обласного спеціалізованого будинку дитини нового типу. Наразі хлопчик не потребує спеціалізованого харчування. 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні у Кропивницькому Лідія Ліщиновська.

«Хлопчик був переведений до будинку дитини. На момент переведення його вага була 12 кілограмів 600 грамів. Це лікувальний заклад для перебування дітей з проблемами. Там за його здоров’ям спостерігатимуть лікарі, медичні сестри та реабілітологи. Йому приписали таблетки для покращення обміну речовин. Він почав спілкуватися, зробився грайливим та цікавиться іграшками. Наразі він не потребує спеціалізованого харчування», - повідомила лікарка.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 10 серпня до обласної дитячої лікарні у Кропивницькому працівники поліції разом з працівниками соціальних служб доставили 3-річного хлопчика, вага якого становила 7,8 кілограма.

За інформацією лікарів, він майже не рухався і постійно просив "водички та хлібчика".

Дитину було примусово відібрано у батьків та поміщено на обстеження і лікування.

Читайте також: Батьку виснаженого голодом хлопчика призначили примусову психіатричну експертизу

На початку вересня правоохоронці оголосили про підозру батьку хлопчика Олександру Мольченку та його дружині у вчинені злочину, передбаченого ст. 166 ККУ (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, або за особою, за якою встановлена опіка чи піклування).

Минулого тижня рішенням Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області Олександру Мольченку, батькові трирічного хлопчика, було призначено примусову психіатричну експертизу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-