Франківські лікарі їдуть вивчати трансплантологію до США

Франківські лікарі їдуть вивчати трансплантологію до США

Укрінформ
Лікарі Івано-Франківської Центральної міської клінічної лікарні (ЦМКЛ) їдуть на тримісячне навчання в Інститут по трансплантології в США.

Про це на прес-конференції розповів головний лікар Івано-Франківської ЦМКЛ Тарас Масляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Четверо франківських спеціалістів поїдуть цього року до Чикаго для навчання в Інститут по трансплантології, куди нас запросили наші колеги. На три місяці навчання поїдуть наші лаборанти, хірурги та анастазіологи. Плануємо в нашій лікарні започаткувати трансплантологію», - зазначив Масляк.

За його словами, найперше в Івано-Франківську планують започаткувати трасплантологію нирки, пізніше – печінки та інших органів.

Читайте також: Медичний бізнес Нідерландів хоче інвестувати в українську медицину

Нагадаємо, у травні Верховна Рада України підтримала Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони здоров’я і трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людини». На думку авторів закону, в Україні щорічно гине від 40 до 60 потенційних донорів на мільйон населення, що становить близько трьох тисяч донорів, які могли б врятувати життя 10 тисячам хворим. У червні Президент України Петро Порошенко підписав цей закон.

Трансплантологія — галузь медичної науки, яка вивчає все, що пов'язано з пересадкою органів, тканин (трансплантацією) чи їх штучних замінників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-