Два міста в Україні вийшли у лідери з підписання декларацій з лікарями

Два міста в Україні вийшли у лідери з підписання декларацій з лікарями

Укрінформ
Місто Червоноград на Львівщині став лідером серед міст України за рівнем підписаних декларацій між пацієнтами та лікарями.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив голова Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Олег Петренко.

«Містечко Червоноград у Львівській області стало лідером в Україні за рівнем підписання декларацій з населенням. З 80 714 людей 59 002 особи вже обрали свого лікаря, а це 73,5% мешканців міста. Це місто - приклад ефективної співпраці громади та медичного закладу. Місцева влада свого часу допомогла з автономізацією, виділила кошти на оснащення. Лікарі активно долучилися до підписання декларацій з пацієнтами, медзаклад підписав договір зі службою здоров’я. Як результат, у виграші всі: заклад отримав збільшене фінансування, лікарі – підвищені зарплати, пацієнти – кращі медичні послуги та сервіс, громада – успішний соціальний об’єкт. Такі історії успіху – сигнал для тих громад, які ще не долучилися до змін», - наголосив Петренко.

Читайте також: Аналізи за направленням сімейного лікаря будуть безкоштовними — Гройсман

За його словами, Червоноградський центр медико-санітарної допомоги також увійшов у десятку лідерів за розміром отриманих коштів від НСЗУ. “Загалом центр отримав на свій рахунок понад 9 з половиною мільйонів гривень. Це майже вдвічі більше, аніж вони отримували за програмою медичних субвенцій”, - сказав Петренко.

Він також зазначив, що другим містом у рейтингу щодо рівня підписаних декларацій є Овруч (Житомирська область).

“Центр первинної медико-санітарної допомоги в Овручі має 15 амбулаторій та 65 ФАПів, обслуговує понад 55 600 осіб. 38 000 мешканців міста вже обрали свого лікаря, а це – 68% від усього населення. Це другий показник серед міст України. Овруцький ЦПМСД підписав договір з Національною службою здоров’я у першу хвилю і з липня уже отримує фінансування за новою системою – залежно від кількості декларацій. І це вдвічі більше, аніж було у них за програмою медичних субвенцій”, - поінформував Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-