Будинок у Житомирі прикрашають муралом за старослов’янськими мотивати

Будинок у Житомирі прикрашають муралом за старослов’янськими мотивати

Фото, відео
Укрінформ
На стіні житомирської п’ятиповерхівки, що на вулиці Покровській, 5, невдовзі з’явиться мурал "Трисвіт". Картину на площі 180 квадратних метрів пише місцевий художник Дмитро Краб.

Якщо погода не буде дощовою, то мурал відкриють уже за півтора тижні, про що кореспонденту Укрінформу розповів сам художник.

"Ми дуже серйозно підійшли до створення цього мурала, утеплили фасад, чітко все виміряли, навели контури і тепер малюю картину, яка займе 180 квадратних метрів. Вона називається "Трисвіт" і ми тут нічого не придумували, адже зображення базується на старослов’янській системі світобудови. Картина показуватиме взаємодію кожної істоти з явищами і між собою, поєднання духовного і матеріального", - поділився Краб.

За словами художника, ескіз він створював сам, як і підбирав елементи, що мають увійти до картини. Натомість контури для мурала наводили проектором уночі, над чим працювала ціла команда людей. Розписом стіни Дмитро займається сам. Він розповів, що через дощову погоду довелося на кілька днів відтермінувати роботу.

"Насправді, створення картини "Трисвіт" - це великі зусилля команди, за що я дуже вдячний усім, хто долучився до цього проекту", - додав художник.

Картини Дмитра Краба є на усіх центральних вулицях міста. Сам автор зізнається, що навіть не рахував скільки їх по Житомиру. Влітку художник намалював мурал Лесі Українки у Новограді-Волинському, а цього року ще збирається створювати картини у Запоріжжі та Львові.

Фото з сайту zhzh.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-