У Полтаві виправдали заступника екс-мера, підозрюваного у спробі підкупу судді

У Полтаві виправдали заступника екс-мера, підозрюваного у спробі підкупу судді

Укрінформ
Київський райсуд Полтави виправдав Дмитра Трихну, якого суддя Лариса Гольник звинувачувала у намірі дати їй 5 тисяч доларів хабара за закриття справи проти міського голови Олександра Мамая.

Про це повідомляє інтернет-видання "Полтавщина".

"Сьогодні у Київському районному суді Полтави пройшло судове засідання у справі Дмитра Трихни. Його звинувачували в тому, що він пропонував хабар судді Октябрського районного суду Ларисі Гольник за закриття корупційної справи проти колишнього мера Полтави Олександра Мамая. Після трьох років розгляду справи суддя Юрій Куліш зачитав вирок. Він не побачив доказів вини Дмитра Трихни та повністю виправдав екс-заступника міського голови", - йдеться у повідомленні.

Суддя визнав відео зустрічей Гольник-Трихни-Мамая, зняті прихованою камерою, "недопустимими доказами". В суді треба було довести, що відео не змонтовано. Експерти такого висновку не дали, а клопотання про проведення додаткових експертиз суддя відхилив.

Крім того, суддя послався на плутанину з номерами кримінального провадження. Першу зустріч із Трихною Гольник зрозуміла як натяк на хабар, і звернулася до правоохоронців. Кримінальне провадження відкрили стосовно «однієї з осіб міської ради». Спочатку хотіли спіймати на хабарі мера. В результаті притягнули до відповідальності його заступника. З точки зору судді Куліша, в кримінальному провадженні мало бути чітко написано, що обвинувачується Трихна. В рамках цього провадження треба було проводити відеофіксацію зустрічей із суддею Гольник.

Крім того, суд поставив під сумніви покази Лариси Гольник.

Чи подаватиме прокуратура апеляційну скаргу на рішення виправдати Трихну, поки невідомо, зазначає видання.

Сама Гольник прокоментувала рішення суду на своїй сторінці у Facebook.

"Суддя Куліш дав чіткий сигнал: приходьте, домовляйтеся із суддями про рішення, пропонуйте гроші - вам за це нічого не буде", - написала вона.

Читайте також: Мамай спробує повернути крісло мера Полтави через суд

Як повідомляв Укрінформ, суддя Гольник у 2014 році вела справу про корупцію стосовно міського голови Полтави Олександра Мамая. Через деякий час суддя звернулася до правоохоронних органів із заявою про те, що мер намагався підкупити її через посередника. У відповідь Мамай заявив, що Гольник сама вимагала хабара, після чого суддя взяла самовідвід.

У листопаді 2017 року невідомі в масках і з кийками побили Гольник та її чоловіка Ігоря Гавриленка. Причиною побиття суддя називає її антикорупційну діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-