Суд у справі Штепи знову перенесли — не з'явилися адвокати

Суд у справі Штепи знову перенесли — не з'явилися адвокати

Укрінформ
Засідання суду в Харкові у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яку обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, не відбулося - обидва адвокати зайняті в інших засіданнях.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі прокуратури Харківської області.

"На сьогоднішнє засідання суду по Штепі не з'явилися два адвокати: вони зайняті в інших судових засіданнях", - зазначили у прес-службі.

Суд, додали в прес-службі, перенесли на 26 жовтня, на 11:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 1 червня Орджонікідзевський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвокатів екс-мера Слов'янська Нелі Штепи про відвід 3 з 4 членів суддівської колегії: двоє суддів - з числа переселенців, і у них може бути упереджена думка, і один суддя - це жінка - отримувала погрози, і її думка теж може бути упередженою. Це вже десятий відвід суддів.

5 червня методом електронного перерозподілу визначено новий, 11 за ліком з 2014 року, склад суддівської колегії у справі Штепи, який буде розглядати її справу заново. Голова - Олена Глібко, в колегію увійшли Ганна Матвіївська та Ольга Горчакова.

8 червня підготовче засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова за участю нової суддівської колегії у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи перенесли: один з адвокатів зайнятий в іншому виробництві.

12 червня підготовче засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи не відбулося: Штепа подала заяву, що захворіла. В суд не з'явилися адвокати Штепи. Засідання перенесли на 6 серпня.

За словами адвоката Олександра Шадріна, належить розглянути питання про запобіжний захід для Штепи, так як колишня міра закінчилася ще в січні цього року.

Читайте також: Захист Штепи не влаштовує вже 11-я колегія суддів

12 лютого прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив на прес-конференції, коментуючи той факт, що колишня запобіжний захід для Штепи - цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом - закінчилася 13 січня, а нова не обрана, що прокуратура наполягає на обранні для Штепи арешту, тобто утримання в СІЗО.

Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що у полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-