Мер Полтави сказав, що переконає його піти у відставку

Мер Полтави сказав, що переконає його піти у відставку

Укрінформ
Олександр Мамай заявив, що піде у відставку, якщо депутати діятимуть за регламентом: зберуть підписи під проектом рішення про недовіру міському голові, зареєструють його і проголосують більшістю голосів на сесії.

Про це він сказав на сьогоднішній прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вони (депутати - ред.) повинні сьогодні, завтра, післязавтра зібрати 21 підпис, офіційно зареєструвати у канцелярії - і я поставлю питання на голосування на сесії", - пояснив Мамай.

У разі прийняття рішення про його відсторонення пообіцяв до суду не позиватися, адже, за його словами, якщо 28 депутатів висловлять недовіру, то співпраці з ними вже не вийде.

Читайте також: Мер Полтави назвав сесію міськради "вакханалією" і відмовився йти у відставку

Розпорядженням від 22 серпня 17-та сесія Полтавської міськради скликається 21 вересня 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 14 вересня, на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю і достроково припинили його повноваження. Питання щодо висловлення недовіри внесли на розгляд сесії з голосу. Підставами для такого рішення стали звинувачення Мамая у порушеннях Конституції та законів України, прав і свобод громадян, розписаними на 31 сторінці проекту рішення про недовіру.

Зокрема, Мамая звинувачують у неодноразовому порушенні порядку скликання сесій; в тому, що місто не взяло весь кредит на придбання тролейбусів від Європейського банку реконструкції та розвитку, хоча 78,2% рухомого складу тролейбусів відпрацювали термін експлуатації; в тому, що сприяє передачі техніки та сфери робіт КП «Декоративні культури» приватним структурам, у підвищенні тарифів на утримання будинків тощо.

Перед голосуванням за недовіру міському голові депутати проголосували за звільнення секретаря міськради, заступників міського голови та розпуск чинного складу виконкому.

Мамай на сьогоднішній прес-конференції заявив, що засідання 14 вересня вважає незаконним, не визнає рішення депутатів і залишається міським головою Полтави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-