На Харківщині затримали 22 учасників кривавого нападу на елеватор

На Харківщині затримали 22 учасників кривавого нападу на елеватор

Укрінформ
Поліція затримала 22 учасників захоплення елеватора в селищі Занки Зміївського району Харківської області, внаслідок стрілянини на якому у вівторок постраждало п'ять осіб.

Про це у Facebook написав перший заступник глави Нацполіції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Підсумок історії з захватом елеватора в селищі Занки Зміївського району Харківської області: 53 особи доставлені до поліції, в тому числі 22, які брали активну участь в захваті підприємства, сутичках зі зброю в руках - затримано в порядку ст.208 КПК України", - написав Аброськін.

Водночас він наголосив, що це тільки початок і поряд з ними повинні сидіти замовники та організатори бійки.

Раніше у поліції Харківської області повідомили, що правоохоронці затримали 25 чоловік, у них вилучена травматична зброя і спецзасоби. Ще 30 чоловік, які знаходилися на території агрофірми, доставлені до Зміївського відділу поліції для з’ясування усіх обставин події.

На місце події додатково були викликані сили спецпризначенців харківського «КОРД», батальйону поліції особливого призначення та батальйону патрульної служби особливого призначення «Харків».  

Завдяки професійним діям перемовників, поліції вдалося врегулювати ситуацію мирним шляхом і не допустити силового затримання учасників події спецпідрозділом «КОРД».

Слідчими розпочато досудове розслідування за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Як повідомляв Укрінформ, інформація про подію в селищі Занки Зміївського району надійшла до оператора служби «102» 11 вересня о 13:25. Попередньо встановлено, що група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора, де зіткнулася із мешканцями райцентру.

Участь у бійки взяли кілька десятків людей: була застосована травматична зброя та газовий балончик. За уточненням поліції, постраждали семеро осіб, у тому числі, охоронець елеватору та працівник районної поліції. Усі вони доправлені до місцевої лікарні для надання допомоги.

За уточненням представників власника елеватору, місцевого фермера Олександра Строгого, конфлікт розпочався  ще в суботу, 8 вересня. Тоді група із 150 чоловіків спортивної статури в балаклавах заїхала на територію елеватора, що належить Строгому: вони закрили ворота, заблокували вхід та вихід, почали навантажувати свої автомобілі зерном з елеватора та намагалися вивезти його в невідомому напрямку. Свої дії пояснили тим, що підприємство тепер належить новим власникам.

Читайте також: Стрілянина на елеваторі: в агрофірмі розповіли деталі кривавого рейдерського захоплення

Одночасно на поля підприємства заїхала сільськогосподарська техніка і почала збирання врожаю. Власники та працівники елеватора намагалися завадити цьому, а також вивезенню зерна з елеватора.

За офіційними даними, в Україні на сьогодні зареєстровано 39 випадків рейдерських захоплень фермерських господарств з 10 тис. підприємств, що нині працюють.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-