Поліція Чернігівщини затримала чоловіка й жінку, які грабували пенсіонерів

Поліція Чернігівщини затримала чоловіка й жінку, які грабували пенсіонерів

Укрінформ
На Чернігівщині поліція затримала чоловіка й жінку, які, називаючись соціальними працівниками чи збирачами металобрухту, проникали в помешкання сільських пенсіонерів і грабували їх.

Про це у Facebook повідомив сектор комунікації ГУНП в Чернігівській області.

"Поліція Чернігівщини затримала групу зловмисників, які під виглядом соцпрацівників проникали до помешкань літніх селян та, застосовуючи насильство, відбирали у них коштовності та гроші", - зазначається у повідомлені.

Грабіжників, які пересувалися автомобілем, затримано після пограбування жителя Козелецього району, що сталося кілька днів тому. Зловмисники назвалися соцпрацівниками, чоловік зайшов до хати, побив і закрив дідуся, а потім обшукав хату і викрав у нього 12 тис. грн. Жінка в цей час підстраховувала напарника на вулиці.

Затримані виявилися жителями Носівського та Козелецького районів. Причому лідер злочинної групи вже перебуває у розшуку за підозрою в скоєнні розбійного нападу на Волині. Його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: Зухвале пограбування у Києві: зловмисники обікрали ломбард і вбили охоронця

Під час обшуків у зловмисників було виявлено докази останнього пограбування та цінності, які засвідчують зайняття грабежем людей похилого віку, в тому числі, ордени та медалі ветеранів. Автівку у них теж вилучили.

Зараз поліція перевіряє їх причетність до скоєння аналогічних злочинів в інших регіонах України.

Досудове розслідування та слідчі дії тривають.

У поліції зазначають, що повідомлення про вчинення низки однакових "за почерком" пограбувань сільських пенсіонерів почали надходити останнім часом. Приголомшені нападами люди не могли до пуття пригадати прикмети розбійників, зазначали тільки, що ті - смаглявої зовнішності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-