Від богатирів до кіборгів: на Вінниччині створять меморіал захисникам України

Від богатирів до кіборгів: на Вінниччині створять меморіал захисникам України

Укрінформ
На Вінниччині в понеділок у Державному історико-культурному заповіднику «Буша»(Ямпільський район) розпочався ХXXІІ Всеукраїнський пленер скульпторів-каменотесів «Подільський оберіг». В ході пленеру майстри створять унікальний меморіал воїнам-захисникам України усіх часів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила виконувач обов’язків Державного історико-культурного заповідника «Буша» Ірина Захарчук.

«Пленер стартує з сьогоднішнього дня і триватиме по 23 вересня, коли буде офіційне закриття, заключне свято і нагородження його учасників. Цього року ми запропонували скульпторам дуже цікаву тему - «Вони ніколи не підуть у небуття». Ідея полягає в тому, щоб створити свого роду «меморіал слави», місце, де ми хочемо вшанувати пам’ять воїнів всіх періодів історії, починаючи з часів Київської Русі і до сьогодення. Плануємо, що у складі меморіалу буде плита «Київська Русь», інша - «Козаки», а ще «УНР», «Крути» і так по різних періодах історії аж до «Кіборгів», - повідомила Захарчук.

За її словами, організатори пленеру планують встановити меморіал на території Державного історико-культурного заповідника «Буша» й урочисто відкрити його на Покрову, у День захисника України.

Читайте також: У Києві відкрили пам’ятник воїнам-політехнікам, які віддали життя за Україну

Меморіал воїнам-захисникам митці висічуть з місцевого ямпільського пісковика. З цього матеріалу зроблені й понад 200 кам’яних скульптур, виготовлених каменотесами за всі роки проведення пленерів (з 1986 року) і подаровані заповіднику. Вони стали експонатами місцевого парку кам'яних скульптур просто неба розташованого на території «Буші».

Участь у цьогорічному пленері беруть скульптори з Вінниччини, Харківщини, Одещини, Львівщини та Київщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-