В Умані на святкуванні іудейського Нового року чергують 100 рятувальників

В Умані на святкуванні іудейського Нового року чергують 100 рятувальників

Фото
Укрінформ
Зведений загін рятувальників виконує завдання щодо забезпечення безпеки прочан, які прибувають до Умані для святкування іудейського Нового року.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"За безпекою паломників пильнують 108 рятувальників, на озброєнні яких знаходиться 24 одиниці пожежно-рятувальної техніки. У місцях відправлення релігійних обрядів та масового перебування паломників встановлено 5 спеціальних стаціонарних постів, а також розроблено 4 спеціальних піших маршрути, на яких постійно чергують патрулі рятувальників", - йдеться у повідомленні. 

Крім того, з 7 вересня на пункті зв’язку 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні міста Умань та Уманського району, спільно з професійними диспетчерами, чергують волонтери-перекладачі. У випадку надходження від паломників-хасидів повідомлень про надзвичайні події чи інші непередбачувані ситуації, вони допоможуть співробітникам Служби порятунку краще зрозуміти та опрацювати необхідну оперативну інформацію.

Читайте також: Вінницький аеропорт прийме вісім рейсів із хасидами, які прямують в Умань

У свою чергу, з метою роз'яснення основних вимог безпеки, рятувальники проводять серед прочан профілактично-роз’яснювальну роботу під час якої розповсюджують спеціальні пам’ятки, де правила пожежної та техногенної безпеки викладені на івриті та англійською мовами.

Водночас, на будинках, де очікується концентроване проживання паломників додатково розміщені спеціальні застережні плакати, а на дверях готелю та у під'їздах житлових будинків вивішені відповідні інформаційні листівки.

Нагадаємо, що головне свято хасиди зустрічатимуть в ніч з 9 на 10 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-