У Бахмуті будують сучасний лікарсько-фізкультурний диспансер – Куць

У Бахмуті будують сучасний лікарсько-фізкультурний диспансер – Куць

Відео
Укрінформ
У Бахмуті Донецької області на місті колишньої залізничної лікарні будують сучасний обласний лікарсько-фізкультурний диспансер.

Вартість проекту перевищує 47,5 млн грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

«На місті колишньої залізничної лікарні у Бахмуті працюватиме сучасний обласний лікарсько-фізкультурний диспансер... Загальна вартість проекту становить 47 млн 511 тисяч гривень. На 70% він фінансуватиметься коштом держави - з Державного фонду регіонального розвитку, 30%  надасть область», - написав очільник області.

За його словами, зараз триває реконструкція комплексу старих будівель, найстаріша з них побудована у 1927 році, а тому перетворення будуть кардинальними. Диспансер матиме все для якісної й ефективної реабілітації спортсменів усіх рівнів та вікових категорій: діагностичне, операційне та реабілітаційне відділення, водолікарню, басейн і гуртожиток для персоналу.

Сучасне обладнання для диспансеру частково вже закуплено - воно використовується персоналом в орендованому приміщенні. За словами головного лікаря Антона Діденка, щорічно через диспансер проходить близько 7 тисяч спортсменів. Але потреби області є набагато більшими, і новий комплекс має їх повністю задовольнити.

Проект розбитий на чотири етапи: реконструкція диспансеру, гуртожитку, водолікарні та благоустрій території.

Читайте також: Україна долучиться до розвитку культурних маршрутів Європи

Куць нагадав, що обласний лікувально-фізкультурний диспансер на Донеччині функціонує 75 років, раніше він розташовувався в Донецьку і був одним з найкращих в Україні. Але з початком російської збройної агресії заклад перереєстрований у Бахмуті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-