До Умані з’їжджаються хасиди на свято Рош Гашана

До Умані з’їжджаються хасиди на свято Рош Гашана

Фото
Укрінформ
Прикордонники вже оформили 130 прочан, які прямували в Україну кількома організованими групами для святкування іудейського Нового року.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Понад 130 прочан, які прямували в Україну кількома організованими групами для святкування іудейського Нового року, оформили прикордонники Мостиського загону у пункті пропуску «Краковець», що на українсько-польському кордоні. Також оформлення паломників-хасидів прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» розпочали сьогодні у столичних аеропортах. Загалом тільки цієї доби очікується близько 20 рейсів з приблизно 3 тисячами осіб. Найбільші групи паломників очікуються у четвер та п’ятницю, напередодні самого свята", - йдеться у повідомленні.

Найбільша кількість груп паломників очікується в аеропортах Києва, Одеси та Вінниці, а також в пунктах пропуску на кордоні з Румунією, Словаччиною та Польщею.

Читайте також: Черкаські рятувальники готуються зустрічати хасидів

Новий рік за іудейським календарем хасиди усього світу зустрічатимуть в ніч з 10 на 11 вересня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош Гашана проходитимуть на могилі цадика Нахмана в Умані та у приміщенні місцевої синагоги.

Фото: Держприкордонслужба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-