Лісову пожежу під Харковом локалізували на площі у 10 гектарів

Лісову пожежу під Харковом локалізували на площі у 10 гектарів

Укрінформ
Пожежу в лісі на території Красноградського лісгоспу, що в Нововодолазькому районі, локалізували на площі у 10 гектарів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник прес-служби ГУ ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін.

"Пожежу в лісі, яка почалася напередодні вдень на території Красноградського лісгоспу, локалізовано о 19:10 на площі 10 га. Горіла хвойна підстилка", - повідомив Лупандін.

За його словами, сьогодні на цій площі спостерігається тління окремих осередків. До гасіння залучено 171 особу, 35 одиниць техніки, у тому числі вертоліт МІ-8, який здійснив 12 скидань води (24 т), уточнив Лупандін.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 4 вересня зареєстровано пожежу на території Красноградського лісгоспу Харківської області. Горіла хвойна підстилка. "До місця події направлено 17 відділень рятувальників на автоцистернах з Нововодолазького і сусідніх районів, а також з Харкова, плюс 9 автоцистерн і 2 трактори лісгоспу і пожежний вертоліт Мі-8", - відзначив Лупандін.

За його словами, орієнтовна площа низової пожежі становить 3 га, загальна площа лісового масиву - 47 га: "Триває локалізація пожежі, щоб не допустити перекидання вогню на верхні яруси хвойних дерев".

Читайте також: В Україні зберігається надзвичайна пожежна небезпека

Раніше, 1 вересня, зафіксовано два осередки лісової пожежі площею 10 га на території Жовтневого лісництва Вовчанського лісгоспу Харківської області. До гасіння залучено 130 осіб, 28 одиниць техніки, в тому числі вертоліт Мі-8, а також пожежний літак АН-32. Пожежу вдалося ліквідувати 3 вересня, потерпілих немає.

22 вересня 2017 року лісову пожежу площею 70 га в Красноградському районі Харківської області гасили з землі і повітря до 300 осіб особового складу ГУ ДСНС у Харківській області, а також літак Ан-32. Врятовано 2 житлових будиники, з яких евакуйовано 8 осіб.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-