Суми відзначають День міста

Суми відзначають День міста

Укрінформ
У суботу, 1 вересня, Суми відзначають 363-ю річницю з дня заснування міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша громада нараховує 260 тисяч жителів. Це великий потенціал і міцна база на майбутнє. Місто відоме в Україні і за її межами як край, який виплекав відомих діячів науки, мистецтва, культури, спорту. Проте в цей святковий час ми думками і молитвами перебуваємо разом з нашими воїнами, які стали на межі добра і зла та бережуть спокій України та нашого краю. Хай же цьогорічне святкування буде заявою про нашу нерушимість і волю до перемоги», - зазначив у своєму зверненні до містян міський голова Сум Олександр Лисенко, який зранку привітав сумчанок, які 1 вересня першими народили місту нових жителів та поздоровив перших молодят.

Відзначення Дня міста розпочалося з урочистої сесії Сумської міськради, на які були запрошені Почесні громадяни обласного центру, ветерани війни та праці, а також містяни, які боронять зараз нашу державу на сході України. Вони отримали почесні відзнаки  міськради.

Програма святкування включає в себе різноманітні культурні, мистецькі, спортивні та розважальні заходи.

Зокрема, на центральній вулиці міста Соборній проходить виставка-продаж квітів, робіт народних умільців, товаровиробників міста, виставка старих фотографій, краєзнавчої літератури.

Також у центральній частині міста сумчанам представлять  арт-проекти «Казкове місто»,  «Ніч міста» та «Нова міська легенда», відбудеться Парад байкерів, муніципальної, військової техніки, також на площі Незалежності пройде міський конкурс «Кращий сумський кондитер» та міжнародний матч з пляжного волейболу між збірними України та Туреччини. Завершиться день святковим концертом на центральній площі міста.

Цілий ряд цікавих заходів у Сумах заплановані і на 2 вересня, коли в обласному центрі відзначатимуть 75 річницю звільнення міста від нацистських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-