У Херсоні розслідують погром офісу Самооборони

У Херсоні розслідують погром офісу Самооборони

Фото
Укрінформ
У Херсоні поліція розслідує конфлікт між депутатом однієї із районних рад міста та місцевою Самообороною.

Про це повідомив у середу відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

"Вчора, 28 серпня, увечері в Херсоні між депутатом однієї з районних у місті Херсоні рад, активістами та представниками однієї з громадських організацій стався конфлікт, який періодично продовжувався до сьогоднішнього ранку. Попередньою причиною конфлікту стало небажання представника громадської організації звільнити приміщення, яке перебуває у комунальній власності", - йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, під час конфлікту обидві сторони застосовували газові балончики. Учасники події повідомили про зникнення документів та особистих речей. Крім цього, були пошкоджені мобільні телефони, легковий автомобіль, грати на вікнах та вікна приміщення.

Як зазначають в поліції, "попередня правова кваліфікація вчинених кримінальних правопорушень – ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження), ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ, ст.296 (Хуліганство) ККУ, ч.2 ст.186 (Грабіж) ККУ та ст.356 (Самоправство) ККУ".

До Херсонського відділу поліції від учасників конфлікту надійшла низка звернень. Правоохоронці встановлюють усі обставини подій.

За інформацією з інших джерел, конфлікт стався між одним із депутатів-опоблоківців Дніпровської районної у місті Херсоні ради та активістами і представниками херсонської Самооборони, яку мерія Херсона примусово виселяє із орендованого ними офісу, оскільки термін угоди закінчився, а депутати не прийняли рішення щодо його подальшої долі.

Деталі бійки оприлюднила у Facebook і голова херсонської Самооборони Інна Усачова.

28 серпня на сесії Херсонської міської ради голова постійної депутатської комісії міськради мандатної, з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку, прав людини та взаємодії з громадськими організаціями, антикорупційної політики, сприяння децентралізації, розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства, свободи слова та інформації Дмитро Ільченко заявив, що дане виселення херсонської Самооборони з орендованого ними офісу є незаконним. На незаконність цього виселення вказав у своєму виступі і депутат Херсонської міськради Артем Кияновський. Як зазначили депутати, для примусового виселення Самооборони з орендованого ними офісу немає необхідного для цього рішення суду.

Читайте також: На Херсонщині вигоріли 4 гектари лісу

Згідно оприлюдненої активістами інформації, в офісі херсонської Самооборони учинили погром, викрали звідти мобільний телефон, рації, внутрішні документи організації, листування та базу даних сепаратистів Херсонщини.

Що стосується депутата, якого звинувачують в нападі на офіс, він і раніше відзначався конфліктною поведінкою. Зокрема, у 2015 році Цивільний корпус «Азов» звинуватив депутата в тому, що він відкусив шматок вуха у голови місцевого відділення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-