На Житомирщині планують відкрити 50 дитячих садочків

На Житомирщині планують відкрити 50 дитячих садочків

Укрінформ
У Житомирській області створили 476 нових місць у дитячих садочках, але для повного охоплення дошкільнят у найближчі роки потрібно відкрити ще 50 таких закладів.

На цьому наголосила начальник  управління освіти і науки Житомирської ОДА Лариса Шевчук під час обласної підсумкової колегії працівників освіти «Нова українська школа: старт реформи, участь громади», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найскладніше питання у нас із дошкільною освітою, тому що її фінансування переклали на місцеві бюджети. В області 46800 дітей навчаються в ДНЗ. На 100 місць у нас 116 дітей, а торік на таку ж кількість було 120 дошкільнят. Створено додатково 476 нових місць, відновлено роботу 2 закладів, додатково відкрито 5 груп, відкрито 1 дитсадок із короткотривалим перебуванням, будуються 3 дитячі садочки. Зараз в області 686 дошкільних закладів, а є потреба ще у 50 дитячих садочках. Ми поставили таку цифру у план на 2019 рік, але це розрахунки аж до 2020-2021 років», - повідомила Шевчук.

За її словами, наступного року в області також зросте потреба у фахівцях, які працюватимуть із дітьми у ДНЗ. Зокрема, система дошкільної освіти потребуватиме 22 асистентів-вихователів, 32 психологів, та 22 логопедів-дефектологів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-