Почався суд над диверсантами, які скоїли серію вибухів в Одесі

Почався суд над диверсантами, які скоїли серію вибухів в Одесі

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси розпочав у вівторок, 28 серпня, слухання кримінальної справи диверсантів, що скоїли протягом 2014-15 років серію вибухів у місті, отримуючи з Росії та Донбасу завдання і вибухівку.

Обвинувальний акт щодо скоєних чотирма підсудними злочинів оголосив прокурор Дмитро Рекеда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Досудовим слідством встановлено, що підсудні Олександр Шевцов, Ігор Удовенко, Євген Подмазко і Катерина Фотєва причетні до скоєння низки вибухів в Одесі. Метою групи проросійських терористів, діяльність яких координували з-за кордону, були підриви приміщень волонтерських організацій, проукраїнських партій, адмінбудівель і залізничних комунікацій", - зазначив Рекеда.

Підсудним інкримінують, зокрема, скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, вчинений повторно або групою осіб за попередньою змовою), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та 263-1 (незаконне виготовлення чи перероблення вогнепальної зброї або незаконне виготовлення вибухових речовин і пристроїв) Кримінального кодексу України.

Згідно з обвинувальним висновком, один з одеських "антимайданівців" Шевцов очолив агентурну групу після поїздки влітку 2014 року до Москви, де отримав завдання і повернувся для реалізації плану щодо залякування мирного населення Одеси і припинення діяльності патріотичного волонтерського руху шляхом здійснення терористичних актів у місті.

Читайте також: За підготовку теракту на Одещині диверсант ФСБ отримав майже 5 років

Диверсант організував групу в складі Владислава Рижіванова, Фотєвої, Удовенка та Подмазка, з Донбасу до Одеси були доставлені вибухові речовини, боєприпаси та набої, які Рижіванов переробляв на вибухові пристрої. Протягом жовтня 2014 - березня 2015 років терористична група під керівництвом Шевцова здійснила 14 терактів, а під час підготовки 15-го вибуху правоохоронці викрили терористів. Чотирьох з них у березні-квітні затримали, а виробник вибухових пристроїв устиг втекти до Росії.

Санкція ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України, яку інкримінували чотирьом підсудним, передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-